Selecteer een pagina
  • nl
  • en

Lo Speziale

Dit seizoen brengt Punto Arte Haydn’s Lo Speziale (De Apotheker) op de planken.

Deze opera buffa, gecomponeerd door Joseph Haydn op een libretto van Carlo Goldoni, had zijn première in 1768 in Hongarije, alwaar het werd opgevoerd voor de opening van het operahuis van het Esterházy paleis. Regisseuse Eva Buchmann vertaalt deze prachtige buffa tot een toegankelijk stuk, waarbij de hoge kwaliteitsstandaarden waar zij om bekend staat onomstotelijk overeind blijven.

Deze productie zal zowel een Nederlandse als een internationale tournee maken. Kijk hier voor alle informatie. Bekijk door op de afbeelding te klikken alvast de Nederlandstalige flyer!

Ludmilla

Recent is in de nalatenschap van Ida Simons (1911-1960) libretto en partituur gevonden van de korte opera ‘Ludmilla’, eenmalig opgevoerd in kamp Westerbork in juni 1944.

‘Ludmilla of lijken aan de lopende band’ is een korte parodistische opera van Willy Rosen met muziek van Erich Ziegler – met drie ridders, een jonkvrouw, een page en koor en ballet – en is opgevoerd in Westerbork door het gezelschap van Max Ehrlich, met o.a. Otto Aurich, Franz Engel, Esther Philipse en Jetty Cantor.

Optreden in revue of cabaret betekende tijdelijk uitstel om op transport te worden gesteld. Maar uiteindelijk zijn ook alle artiesten uit Westerbork weggevoerd. Transporten vonden meestal op dinsdagochtend plaats, op dinsdagavond waren de concerten, revues en cabaretsketches. De Gruppe Bühne rond Max Ehrlich verzorgde zesmaal zo’n ‘bonte avond’, de laatste in juni 1944, met na de pauze deze teruggevonden opera.

De heropvoering van “Ludmilla’, onder de werktitel ‘Total Verrückt of Cabaret in de hel’ wordt momenteel voorbereid door Eva Buchmann (regie), Marcel Worms (muziek), Mirjam Groote Gansey (decor), Jorine van Beek (kostuums) en Ben Hurkmans (dramaturgie).

Deze productie zal naar verwachting een speelperiode hebben vanaf het voorjaar van 2018.

 

 

Eva

Buchmann

LEES MEER

Jan Willem

de Vriend

LEES MEER

Jurian

Jeannette

Elsenburg

LEES MEER

Jurian

Ben

Hurkmans

LEES MEER

  • nl
  • en
Stichting Punto Arte

E-mail office@puntoarte.nl

Adres: Grensstraat 27/I

1091 SW Amsterdam

© 2016 Punto Arte

© 2016 Punto Arte